Updates

Bekendmaking residenten

Bekendmaking artists in residence

Na zorgvuldige selectie van de ontvangen open call inzendingen werden volgende kunstenaars gekozen:

 

Alyssa Getz en Tom Cudmore (Canada)

23 mei tot 31 juli 2022

Alyssa Getz en Tom Cudmore studeerden zo’n 11 jaar geleden beiden af aan de bekende Sheridan glass studio in Ontaria Canada. Het kunstenaarsduo blaast intussen al meer dan 10 jaar samen glas in hun eigen studio ‘Tropical Iceberg Glass‘. Ze zien glasblazen als één groot avontuur. Glas is een materiaal dat hen blijft uitdagen. Alyssa en Tom kan je mogelijk al aan het werk hebben gezien in de Netflix serie ‘Blown Away‘, waar zij beiden als studio-assistent gewerkt hebben.

 

 

 

Samuel Aldridge (Verenigde Staten)

1 augustus tot 9 oktober 2022

Samuel Aldridge heeft 10 jaar ervaring als glasblazer in verschillende glasstudio’s. Momenteel leidt hij het paradijselijk gelegen glasatelier van Soneva Glass op de Malediven. Samuel volgde tal van workshops bij gerenommeerde glaskunstenaars wereldwijd, waardoor hij technisch gezien een erg veelzijdige glasblazer is. Ook heeft hij veel ervaring als docent. Samuel gebruikt het ambacht van het glasblazen om in interactie te gaan met zijn publiek.

 

 

Team GlazenHuis kijkt alvast uit naar deze boeiende samenwerking!

 

Tip! Koop in deze periode een museumticket voor het GlazenHuis & zie deze kunstenaars live aan het werk vanuit het museum.