Updates

Minister Zuhal Demir te gast in GlazenHuis

Vlaams Minister van Omgeving, Toerisme, Justitie en Energie Zuhal Demir was vandaag te gast in de stad van zand en glas. Na een demonstratie glasblazen in het GlazenHuis, werden toekomstplannen, en een eventuele financiële ondersteuning vanuit Vlaanderen, besproken tijdens de werkvergadering in Huis Aerts.

 

Minister Demir werd vandaag ontvangen in het GlazenHuis, waar zij een rondleiding kreeg in het gezelschap van burgemeester Bob Nijs, Schepen van Toerisme Karel Wieërs, artistiek directeur Jeroen Maes en algemeen directeur Niek Janssen. Tijdens een demonstratie glasgieten, staken enkele leerlingen van lagere school De Speling zelf de handen uit de mouwen en overhandigden haar een geschenk uit gegoten glas. “Dit is letterlijk een warme ontvangst”, liet de minister met veel genoegen weten.

 

Bovendien zet stad Lommel in op de toekomst. Na een kennismaking met het hete vloeibare glas, zat minister Demir samen met het schepencollege voor een werkvergadering in Huis Aerts. De renovatie van het Regionaal Toeristisch Bezoekerscentrum, de Noord-Zuidverbinding en Ecoduct N71, de Rondweg Lommel, het Family Justice Center Limburg, het potentieonderzoek naar het gebruik van waterstof en geothermie, behoorden tot de belangrijkste agendapunten. “Lommel is al jaren een pionier op vlak van groene energie. In ons streven om tegen 2050 een koolstofneutrale samenleving te worden, willen we diep gaan. Lommel heeft alle troeven in handen om een rolmodel te spelen op vlak van diepe geothermie,” lichtte burgemeester Nijs toe. Er zal nu bekeken worden of een samenwerking met Vlaanderen tot de mogelijkheden behoort.