Expo

BODY TALK

12/10/2014

- 15/03/2015

Door de geschiedenis heen hebben onze ideeën over lichaam en sekse een belangrijke invloed gehad. Van het geïdealiseerde atletische corpus uit de oudheid via de ‘bevrijde’ visie op lichaam en sekse in de jaren ’60 tot de recentere devaluatie van het ‘natuurlijke’ lijf ten faveure van het ‘gemanipuleerde’ eeuwig jonge lichaam.

In het kielzog van deze ontwikkeling zijn velen gaan beseffen dat de samenleving niet enkel persoonlijkheid en gedrag vormt, maar ook de manier waarop het lichaam verschijnt, en dat de visie op sekse eveneens is veranderd.

Vandaag de dag zijn de traditionele visies en stereotypen met betrekking tot sekse aan het veranderen, evenals het concept van de ‘ideale familie-eenheid’, en is er een levendige discussie ontstaan over gelijke rechten, vrouwen in topposities en mannen in een meer huishoudelijke rol.

Maar wat gebeurt er met onze perceptie van lichaam, seks en sekse als deze visies worden geïllustreerd en opnieuw geïnterpreteerd door een groep van 25 internationale kunstenaars uit 16 verschillende landen en culturen. © glasmuseet Ebeltoft

 

Organisatie:

Glasmuseum Ebeltoft, Denemarken

 

Kunstenaars/designers:

Alison Lowry (IE), Amy Krüger (SE/DK), Andreeva Anastasia (BG), Boris Shpeizman (IL), Emma Woffenden (GB), Hélène Uffren (GB/FR), Ilse Van Roy (BE), Jenny Ritzenhoff (DE/NL), Jitka Havlicková (CZ), Julija Pociute (LT), Katrin Maurer (AT/NL), Libor Dolezal (CZ), Maria Bang Espersen (DK), Matilda Kästel (SE), Mette Colberg (DK), Michal Motycka (CZ), Nadege Desgenetez (AU), Ned Cantrell (GB/DK), Noreen Todd (GB), Palo Macho & Jana Hojstricová (SK), Rebecca Arday (US), Rui Sasaki (JP), Silvia Levenson (AR/IT), Susan Silver Brown (US), Vaclav Cigler (CZ)

 

Bekijk hier de digitale catalogus.

Expo archief

Glazenhuis tickets

Koop hier je ticket voor GlazenHuis. Je kan dit ook doen bij aankomst in de Glasshop (gevestigd in het toeristisch infokantoor). Of koop een museumabonnement van België via museumPASSmusées.

museumpass

Volwassenen
€ 5,00

Aantal:

0
-26 jaar
€ 3,00

Aantal:

0
-6 jaar
€ 0,00

Aantal:

0
65+
€ 3,00

Aantal:

0
Museumpas ?
€ 0,00

Aantal:

0
ICOM-kaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Limburgpas ?
€ 3,00

Aantal:

0
Bokrijk abonnement ?
€ 3,00

Aantal:

0
Riebedebie Paspoort ?
€ 0,00

Aantal:

0
Lerarenkaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Begeleider mindervalide
€ 0,00

Aantal:

0
Erkende gidsen ?
€ 0,00

Aantal:

0
Journalisten ?
€ 0,00

Aantal:

0
Groepstarief ?
€ 3,00

Aantal:

0

Totaal:

0,00

Persoonsgegevens

Vul je gegevens in