Expo

ZOMEREXPO

03/04/2021

- 10/10/2021

Een lichtpuntje in de duisternis. Al van ver zie je onze glazen toren, maar ga dichter en kijk: de glazen muiltjes van de Japanse kunstenaar Simsa Cho, verspreiden kleur, verwondering en fantasie in deze vreemde tijden. De zomerexpo is opgedeeld in 3 afzonderlijke tentoonstellingen. Op elke verdieping wacht je een nieuw verhaal over glas: BKRK-award #glas, Shoerealism en The Residents.

 

Tip: onze professionele gidsen vertellen je alles over de zomerexpo tijdens de gratis rondleidingen in juli en augustus.

Meer info

 

BKRK-AWARD #Glas

niv. -1

In samenwerking met Flanders DC reiken Bokrijk en VAKlab al enkele jaren een BKRK-award uit, waarmee vakmanschap in de kijker wordt gezet. Dit jaar draait alles rond GLAS. Het was dus vanzelfsprekend dat GlazenHuis een partnerrol innam bij de organisatie van de prestigieuze ambachtenwedstrijd. We ondersteunden de 10 genomineerden met know-how en hands-on in het glasatelier voor experiment en prototyping, samen met onze eigenste meesterglasblazer Gert Bullée.

In deze expo ontmoeten glasambacht, beeldende kunst en product design elkaar. Roomdividers, verlichtingsarmaturen, karaffen, juwelen en schilderijen doen allen een gooi naar een eerste plaats. Iedere bezoeker kan hierbij zijn persoonlijke favoriet met zijn of haar stem een duwtje in de rug kan geven. Samen met het publiek zal de vakjury, die bestaat uit Pascal Cools (Flanders DC), Axel Van Den Bossche (Serax), Amélie Rombauts (Knack Weekend) en Anna Torfs (Anna Torfs Design), beslissen over de laureaat.

 

Genomineerden:

Bea Crèvecoeur, Ruben Deriemaeker (Deri3), Annika Ingelaere (Craftbox), Anouck Kuyckx & Thomas Meers (KUYCKXMEERS), Studio Segers, Myriam Thomas (Mytglassart), Bloe Van Eeckhout, Lies Van Kerckhove (Fragmenture), Ilse Van Roy & Madeli Viljoen (Studio KEEP), Veerle Verschooren

Stem hier op jouw favoriet!

 

De winnaar wordt op 14 oktober bekendgemaakt.

 

 

 

De tentoonstelling Shoerealism opende vlak voordat de coronamaatregelen in België opnieuw verstrengd werden. De kans is groot dat je daardoor misschien nog geen kijkje hebt kunnen nemen. Daarom is deze feel-good-expo, samen met expo The Residents, verlengd t.e.m. 10 oktober 2021. 

 

 

SHOEREALISM

niv. 0

De in Amsterdam wonende Japanse kunstenaar Simsa Cho (1962) studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveldacademie in Nederland. Cho’s artistieke beleving resulteert in performances en installaties waarbij glazen kunstobjecten met een spiritueel karakter als meditatieve tool gebruikt worden. De relatie tussen “het lichaam” en “haar energie” is een vraagstuk dat zich ook vertaalt in autonome en bijzonder fantasievolle objecten.

Zo ontstond in zijn studentenperiode Shoerealism. In zijn dertigjarige oeuvre, is dit een wederkerend thema waarin Cho zijn grenzeloze fascinatie voor schoenen botviert. Als eerste museum brengt GlazenHuis een overzichtstentoonstelling: meer dan veertig objecten uit private verzamelingen en museumcollecties – waaronder drie uit de stedelijke glaskunstcollectie van de stad Lommel – tonen de wonderlijke wereld der glazen schoenen.

Speciaal voor deze gelegenheid ontwierp Simsa Cho een nieuw schoenontwerp in een gelimiteerde oplage van 10 stuks. Dit wordt in de Glasshop te koop aangeboden.

 

Curator:

Jeroen Maes (BE)

 

Kunstenaar:

Simsa Cho (JP/NL)

 

 

 

THE RESIDENTS

niv. +1

GlazenHuis organiseert jaarlijks residenties (AiR – Artists in Residence) met internationale glaskunstenaars. Hierbij ligt de nadruk op kennisontwikkeling en mogen de geselecteerde kandidaten de atelierfaciliteiten van GlazenHuis gebruiken. Als wederdienst, wordt één van hun creaties aan de stedelijke glaskunstcollectie van Lommel gedoneerd. Gezien de Coronaperikelen, benutte deze zomer het eigen personeel en de freelance glasblazers de residentieperiode. Aanschouw knap talent van eigen bodem.

 

Kunstenaars/designers:

Jente Ruts (BE), Marcel Haccuria (BE), Jeroen Maes (BE), Eric Pipien (BE), Ingrid Arts (BE), Ivo Henkens (BE), Ryoko Sato (JP/BE), An-Valerie Vandromme (BE), Eline Deboiserie (BE)

Expo archief

Glazenhuis tickets

Koop hier je ticket voor GlazenHuis. Je kan dit ook doen bij aankomst in de Glasshop (gevestigd in het toeristisch infokantoor). Of koop een museumabonnement van België via museumPASSmusées.

museumpass

Volwassenen
€ 5,00

Aantal:

0
-26 jaar
€ 3,00

Aantal:

0
-6 jaar
€ 0,00

Aantal:

0
65+
€ 3,00

Aantal:

0
Museumpas ?
€ 0,00

Aantal:

0
ICOM-kaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Limburgpas ?
€ 3,00

Aantal:

0
Bokrijk abonnement ?
€ 3,00

Aantal:

0
Riebedebie Paspoort ?
€ 0,00

Aantal:

0
Lerarenkaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Begeleider mindervalide
€ 0,00

Aantal:

0
Erkende gidsen ?
€ 0,00

Aantal:

0
Journalisten ?
€ 0,00

Aantal:

0
Groepstarief ?
€ 3,00

Aantal:

0

Totaal:

0,00

Persoonsgegevens

Vul je gegevens in