Expo

COLLECTORS

01/01/2008

GlazenHuis toonde in de tentoonstelling Collectors 25 jaar studioglas uit drie particuliere verzamelingen. Het ging om twee Belgische collecties en een Nederlandse met name die van Dr. G. Embrechts, Dr. D. Schrijvers en van de Amsterdamse galeriehouder Dhr. C.A. Braggiotti. Er werd werk tentoongesteld van 33 internationale kunstenaars.

 

Rol van de verzamelaar

Verzamelaars van glas spelen een aanzienlijke rol in de verspreiding van de mogelijkheden die het medium te bieden heeft: gaande van decoratieve objecten en zuivere vormen tot verregaand experiment en onderzoek. GlazenHuis wil met de expositie Collectors deze mensen achter de schermen een podium geven. Immers promoten verzamelaars heel wat jong talent en geven ze hedendaagse glaskunstenaars graag een duwtje in de rug. De drie collecties zijn persoonlijk ingekleurd en bestrijken grote namen uit de glaswereld.

 

Van studioglas tot hedendaagse kunst

De tentoongestelde kunstwerken behoorden tot wat men noemt ‘studioglas’. Het ontstaat in de beslotenheid van het eigen atelier. In tegenstelling tot fabrieksglas experimenteert de studiokunstenaar in zijn studio en zoekt hij naar nieuwe uitdrukkingsvormen en technieken. Het studioglas maakt tegenwoordig vaak de oversteek naar de hedendaagse beeldende kunst. Niet langer gaat het uitsluitend om vorm, esthetiek en techniek dan wel geven kunstenaars op artistieke wijze uitdrukking aan deze wereld. De grens tussen kunst en toegepaste kunst is in deze tentoonstelling soms flinterdun.

 

“Je koopt voor jezelf maar je hoopt voor de toekomst. Mijn collectie representeert de tijd waarin we nu leven. Het is een momentopname.”

Dr. G. Embrechts

“Glas begeestert, maar evenzeer de kunstenaars die er mee begaan zijn”

Dr. D. Schrijvers

“Verzamelen is een manier van leven. Mijn vader verzamelde Picasso, mijn moeder zilver, ikzelf glas”

Dhr. C. A. Braggiotti

in samenwerking met: Dr. D. SCHRIJVERS, Dr. G. EMBRECHTS – Dr. A. RYCKAERT, Dhr. C. A. BRAGGIOTTI

Expo archief

Glazenhuis tickets

Koop hier je ticket voor GlazenHuis. Je kan dit ook doen bij aankomst in de Glasshop (gevestigd in het toeristisch infokantoor). Of koop een museumabonnement van België via museumPASSmusées.

museumpass

Volwassenen
€ 5,00

Aantal:

0
-26 jaar
€ 3,00

Aantal:

0
-6 jaar
€ 0,00

Aantal:

0
65+
€ 3,00

Aantal:

0
Museumpas ?
€ 0,00

Aantal:

0
ICOM-kaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Limburgpas ?
€ 3,00

Aantal:

0
Bokrijk abonnement ?
€ 3,00

Aantal:

0
Riebedebie Paspoort ?
€ 0,00

Aantal:

0
Lerarenkaart ?
€ 0,00

Aantal:

0
Begeleider mindervalide
€ 0,00

Aantal:

0
Erkende gidsen ?
€ 0,00

Aantal:

0
Journalisten ?
€ 0,00

Aantal:

0
Groepstarief ?
€ 3,00

Aantal:

0

Totaal:

0,00

Persoonsgegevens

Vul je gegevens in